Een schommelstoel in de babykamer?

Als aanstaande mama moet je op een gegeven moment kiezen tussen borstvoeding of flessenvoeding. Wat het ook wordt, de kans is groot dat je overweegt om een comfortable schommelstoel in de babykamer te plaatsen. Zelf ging ik enkele jaren geleden op zoeken naar een kwalitatieve, comfortable schommelstoel voor de babykamer, maar ik kon hem niet vinden. Ik besloot zelf een schommelstoel te ontwerpen met de juiste materialen en kleuren. Zo is Rocking Seats ontstaan. En wat bleek: onze schommelstoel in de babykamer werd onze favoriete plek in de hele woning. Ik weet zeker dat ook jij een comfortabele, stijlvolle schommelstoel kan waarderen!

Waarom een schommelstoel voor borstvoeding?

Het voeden van een pasgeborene kost tijd. Veel tijd.  Een comfortabele zitplaats hebben terwijl je voed, maakt alles het veel gemakkelijker. Als borstvoeding niet werkt voor jou, moet je nog steeds een baby voeden en heb je nog steeds een comfortabele plek nodig! De momenten dat je geen voedingen geeft, zul je veel tijd besteden aan het wiegen en knuffelen van je baby.

Een stoel kiezen

De opties voor borstvoedingsstoelen variëren sterk in prijs en kwaliteit.  

– Denk aan de hoogte van de rugleuning. ‘S nachts wil je zelf ook eens je hoofd neerleggen tijdens het voeden. Let wel, het is onveilig om in slaap te vallen met een baby op de arm, dus zorg ervoor dat je een schommelstoel kiest waarin je wakker kunt blijven!

– De armsteunen zijn liefst breed genoeg én gewatteerd. Een kleintje gaat al snel doorwegen.

– Zorg ervoor dat de schommelstoel onderhoudsvriendelijk is. Een ongelukje is snel gebeurd.

– Misschien wil je wel een voetenbank bij de schommelstoel voor extra comfort?

– Wil je de schommelstoel na het borstvoeden blijven gebruiken?  Kies dan voor een schommelstoel die breed genoeg is. Want je wil dat het later ook een gezellige plek wordt voor familieverhalen, zelfs als de baby opgroeit!

Moet ik altijd voeding geven in mijn schommelstoel?

Nee, natuurijk voedt je ook op andere plaatsen. Ik ontdekte dat, toen onze baby klein was en nog niet werd afgeleid door geluiden, ik graag beneden borstvoeding gaf zodat ik tv kon kijken. Ik heb onze pasgeborene ook vaak in bed eten gegeven.

Maar ik merk toch dat ik het grootste deel van onze tijd samen in de schommelstoel spendeer. Dat is de plek waar ik haar een laatste flesje gaf voor de nacht, maar ook waar we knuffelden en een boekje voorlazen voor een dutje. Ik heb waarschijnlijk uren, weken, maanden in onze schommelstoel doorgebracht. Van alles wat we in de babykamer hebben, is dit voor mij dé favoriete plek en de meest praktische aankoop.

Vind via deze link onze uitgebreide collectie schommelstoelen.


Chat openen
1
Scan de code
Hallo,
Kan ik je helpen?